Registrera Er domän för endast 630 kr. Vidarebefodring av URL och e-post ingår! Home Handbok Annonsera
Etablera
Up
 

Domän Registrering

Finn Ert domän namn och registrera det hos Registrera SiTe Domän. Inga kredit kort behövs, betala med postgiro. All support på svenska.

 

Att Etablera sig på Internet

Inledning

Ni etablerar er på Internet i fyra steg:

  1. Web design, det vill säga skapa webbplatsen.
  2. Skaffa ett domän namn för sin sajt.
  3. Finna ett webbhotell att placera den på
  4. Marknadsföra den nya webbplatsen.

Alla dessa steg går att genomföra på en vecka. Det är bättre att, till att börja med, utgå från en enkel webbplats, bara för att överhuvudtaget skapa Internet närvaro. Många kommer att bli förvånade över vilken oerhörd genomslagskraft även den enklaste hemsida har på Internet. Se därför till att först överhuvudtaget finnas till på Internet. Nästa steg kan sedan vara att skapa en mer avancerade webbplats för t.ex. elektronisk handel med mera. Etablera Web NU erbjuder t.ex. turn-key paket som inkluderar samtliga ovan nämnda fyra steg. Detta på några dagar och endast till en engångskostnad. Rekommenderas!

Skaffa ett domän namn

Med eget domän namn menas t.ex.:

MittNamn.se

vilket innebär att adressen till er webbplats blir http://www.MittNamn.se. Har ni ett företag i Sverige har ni möjlighet att skaffa en domän inom Sveriges topp domän .se. Saknar ni företag kan ni skaffa en egen domän inom t.ex. topp domänerna .com och .nu.

För att kontrollera om ert domän namn är ledigt, rekommenderar vi WebSajt Domän Service, marknadens absolut bästa whois-gateway med stöd för fler än 300 domäner. Med WebSajt Domän Service kan ni även registrera vilket domän namn som helst i hela världen. Vi erbjuder paketlösningar där ni inte ens behöver en egen web server.

Registrera egen domän

Att registrera ett eget domän namn är det bästa. Ofta är det ganska enkelt, men kan kräva att ni betalar över Internet med plastkort. Att registrera en egen domän innebär ofta betydligt bättre möjligheter för bra ranking hos de olika sökmaskinerna, läs mer i vår Manual för registrering till sökmaskiner.

.se Hos Network Information Centre Sweden (NIC-SE) AB registrerar ni en egen .se domän. För att få en .se domän måste företaget eller organisationen vara registrerad hos PRV.

Det går inte att direkt registrera en domän hos NIC-SE AB utan det måste ske genom något godkänt ombud. Domänverket åtar sig att registrera domäner, även då ni redan har en egen webbserver, för ca 500 kr + NIC-SE avgifter. Ett annat billigare alternativ är Speednames.

www. .se
250 kr per år.
.com,
.net
.org
För att registrera en .com eller en .net adress vänder ni er till Registrera SiTe Domän. Det är mycket smidigt att registrera domän namn hos Registrera SiTe Domän. De har mycket genomtänkta processer för domänregistrering och ni kan betala med svenskt postgiro. Inga krav på firma eller dylikt. Rekommenderas.

 

www. .com
630 kr per 2 år
.nu Ytterligare en domän att registrera är .nu domänen. Den registrerar ni hos The Un.Commmon Domain. Ni får lägre pris om ni tecknar avtal under längre tid. All betalning sker via plastkort.  En VARNING är dock på plats här. Alla transaktioner sker med plastkort och via automastiska program via webbplatsen. Går något fel är det helt omöjligt att få tag i någon person. E-mail besvaras inte eller så studsar de tillbaka. Ett bättre alternativ att registrera .nu domäner är hos Registrera SiTe Domän. Där får ni personlig support på svenska.
www. .nu
535 kr per år

.st Skaffa ett domän namn från Sao Tomé genom Registrera SiTe Domän. Domänen är fortfarande så pass ny att det finns många namn att välja på. Förhoppningsvis är man lite mer uppmärksam och restriktiv på SPAM än vad .nu är och därmed inte får samma problem med olika söktjänster (läs AltaVista), men deras "Policies and Terms" inger dessvärre inte någon sådan förhoppning.
www. .st
$35 per år
Övriga För att registrera andra domäner, se Speednames  

Jag vill inte registrera ett eget domän namn

Om ni inte vill betala för ett eget domän namn, eller att ert webbhotell inte tillåter det, typ Tele2s och Telias webbsidor som ingår i deras Internet tjänst, och er adress är minst sagt tråkig, typ:

http://home11.MinEgenISP.se/~MittUnikaLångaNummer

Det finns faktiskt lösningar på detta, och dessutom är dessa i stort sett GRATIS. Vanligtvis behöver ni placera en banner på er hemsida för att använda dessa tjänster.

Utbudet är idag ganska stort för denna typ av tjänster, med till de bästa hör:

bullet
rename.net
Free URL provided by Rename.Net

Hos Rename.Net kan ni få look.at/MittNamn. Rename.Net erbjuder ytterligare ca 20 olika varianter där alla bygger på topp domänen .at. Exempel är find.at, here.at osv. Ni får använda upp till 3 namn till er hemsida. I gengäld skall ni placera en banner på sidan ni refererar till. Ni kan välja mellan att placera en 230x33 pixel banner på sidan eller att använda frames, med banners antingen högst upp eller längst ned.

Rename.Net ger ett mycket professionellt intryck. Deras webbplats fungerar, det fungerar alltid att registrera namn och deras webbplats är genomarbetat och innehåller mycket information. Rekommenderas.

 

bullet

My URL: http://come.to/example

I got it for free at http://come.to

Hos Come.to Surf.to Travel.to finner ni domäner såsom come.to, welcome.to, samt ytterligare domäner baserade på .to. Denna tjänst tillhandahåller måhända något mer attraktiva namn än Rename.Net, men tjänsten är inte lika professionell. webbplatsen är rörig och det är inte alltid det fungerar att registrera namn. Viktigt är att inte använda svenska tecken i beskrivning och nyckelord när kontot skapats. Skapa därför kontot med dummy beskrivning och nyckelord. Logga sedan in på kontot och ändra er beskrivning och nyckelord. Inloggad fungerar nämligen svenska tecken.

Tidigare krävdes en mindre banner, enligt ovan, för att använda Come.To gratis. Tyvärr har man med sin framgång ändrat på detta. Numera krävs antingen pop-up, delayed page eller en frame. Inga attraktiva alternativ således. För $18 per år slipper man dock dessa.

Dessa tjänster fungera i regel på så sätt att en frame sida skapas, med t.ex. adressen http://find.at/whois, så kallas cloaking. I denna framsida finns en länk till er hemsida. Detta har några nackdelar varav den främsta är att ni sitter fast i framen fastän ni klickar er vidare i er sajt, eller även utanför den. Skapa därför en dedikerad Web sida just för dessa tjänster. Låt denna sida vara en exakt kopia av er hemsida och skriv in "<base target =_top>" i huvudet av HTML sidan, d.v.s.:

<head>
<base target="_top">
</head>

Ett annat alternativ är Free URL Redirection. Hos dem får ni adressen

http://MittNamn.cjb.net

Detta är en ren re-direction tjänst, d.v.s. den kopplar direkt vidare till er riktiga adress. Tjänsten är helt gratis och fördelen är att ni inte fastnar i några ramar och behöver inte visa någon reklam. Rekommenderas.

Marknadsföring

Att marknadsföra webbplatsen är A och O. Om den inte marknadsförs kommer absolut ingen att finna den. Det är absolut nödvändigt att marknadsföra er hemsida.

Det mest effektiva sättet, och billigaste, är att registrera webbplatsen till de söktjänster som finns, t.ex. AltaVisa, Google, Yahoo med mera. Läs mer här.
Home Up
      
WebSajt NU - WebbSupport På Svenska
Copyright © 1999 - 2002 Websajt NU. All rights reserved.
Uppdaterad: den 20 July 2002 
E-Post: info@websajt.nu