Registrera Er domän för endast 630 kr. Vidarebefodring av URL och e-post ingår! Home Handbok Annonsera
Taktik
Up
META taggar
Taktik
Ranking
Doorway
 

Domän Registrering

Finn Ert domän namn och registrera det hos Registrera SiTe Domän. Inga kredit kort behövs, betala med postgiro. All support på svenska.

 

horizontal rule

Handbok för att registrera Webbsidor
Taktik

horizontal rule

 

Taktik för att registrera sin webbplats

Det är viktigt att förbereda sig ordentligt innan sajten marknadsförs till flera hundra olika sökmaskiner. Utan att förbereda sig kan resultatet bli det helt motsatta. Det är väldigt lockande att använda de många fria promotion tjänsterna och bara skicka iväg sin URL till hundratals söktjänster, men motstå denna impuls!

Det absolut viktigaste är att marknadsföra sajten på ett ärligt sätt. Försök inte lura sökmaskinerna eller dränka dem med registreringar. Det lönar sig sällan och konsekvenserna kan bli avgörande, er sajt kanske helt enkelt blir bannlyst.

Om ni registrerar dussintals av URLer med samma eller i princip samma innehåll, och gör det ofta, då kommer ni sannolikt att finna att er webbplats blir helt ignorerad av söktjänsterna. Ett antal personer kommer att få hantera alla era registreringar hos de olika söktjänsterna, och då speciellt hos katalogtjänsterna, och dessa människor kommer inte att uppskatta att behöva lägga ned tid på era försök att överlista deras maskin. Antagligen kommer ni finna ett antal mindre trevliga email i er postlåda. Har ni dessutom ett eget domännamn är risken mycket stor för att ert domännamn kommer att ignoreras inom överskådlig framtid av de olika sökmaskinerna.

Som grundregel gäller att inte registrera fler än 10 sidor, inom en och samma domän, till en och samma sökmaskin inom 24 timmar. För att registrera er webbplats bör ni:
bulletRegistrera er huvudsida samt 2-4 ytterligare viktiga sidor till Sökmaskiner. Resterande sidor skall per automatik dyka upp hos sökmaskinen inom några veckor. Om så inte är fallet, registrera då resterande sidor. 
bulletRegistrera endast huvudsidan till katalogtjänster. Välj er kategori, ämnesområde, mycket noggrant. I princip räcker det att registrera en gång och att registrera om endast om webbsidan ändrats. Detta gäller definitivt Yahoo. 
bulletRegistrera endast huvudsidan till webbsidor med Listor med länkar. Registrera ofta till dessa, helst en gång per vecka.

 

horizontal rule

Google

Den i dag absolut viktigaste sökmotorn. Google indexerar en webbplats endast om någon annan webbplats har en länk till denna. Desto fler webbplatser som länkar till en viss webbplats, desto högre rank får denna webbplats. Det innebär att man teoretiskt inte behöver registrerar sin webbplats till Google. Google kommer att hitta den själv om någon annan länkar till den. Dock kan man påskynda processen genom att registrera sin hemsida, men räkna inte med att få den indexerad om inte någon annan, som också måste finnas indexerad av Google, länkar till er webbplats.

Vi rekommenderar att ni registrerar er huvudsida till Google. Ni skall registrera er webbplats för hand, och ni gör det här.

AltaVista

AltaVista rekommenderar att endast huvudsidan registreras. Resten av webbsajten kommer AltaVista att själv registrera genom sina spindlar. Detta verkar emellertid dra ut på tiden varför vi rekommenderar att ytterligare 3-4 nyckelsidor registreras tillsammans med huvudsidan.

För oss européer kan det vara bra att veta att det inte är nödvändigt att dessutom registrera webbsidorna hos AltaVistas nationella sidor.

Registrera för hand här.

All the Web

En sökmotor som tidigare användes av många svenska söktjänster (under den stora dot com eran). Hur många som använder All the Web idag är lite mer tveksamt. De flesta använder Google som sökmotor. Dock, för svenska förhållanden är det dock säkrast att registrera till All the Web också.

Registrera bara förstasidan, de resterande sidorna kommer All the Web att hämta själv. 

Registrera för hand här.

SUNETs Webkatalog

Sveriges bästa katalogtjänst, mycket viktig att registrera till. Ni väljer kategori omsorgsfullt och registrerar er huvudsida. Ni registrerar er webbplats här.

Svenska DMOZ

Den efter SUNET viktigaste katalogtjänsten för svenska webbplatser. Välj er kategori mycket omsorgsfullt och relevant. Se till att ni navigerar er ned i den svenska delen av DMOZ när ni väljer kategori. Om ni inte väljer en relevant kategori riskerar ni att aldrig komma in på DMOZ. Varje registrering hanteras manuellt av en person. Slösa inte dessa personers tid genom att ange felaktig kategori. Var också mycket noga med att följa de anvisningar som gäller för att beskriva webbplatsen. Överdrifter och stora bokstäver är ett bra sätt att bli bannlyst. 

Ni registrerar er webbplats här. Följ noga de anvisningar som anges.

Sammanfattning

Detta räcker faktiskt! Registrera er webbplats för hand till de ovan angivna söktjänsterna och ni täcker vad som behövs under svenska förhållanden. Ni behöver inte använda avancerade registreringsprogram och/eller tjänster, utan gör det själv, manuellt. Manuell registrering ger definitivt det bästa resultatet och ni riskerar inte att bli bannlyst.

Yahoo säger då någon, är inte den viktig? Nja, det är så pass svårt att komma in på Yahoo och dessutom kan det kosta en hel del pengar, så det är helt enkelt inte värt det. Fler och fler struntar numera i Yahoo.

 

 

horizontal rule

 

Till föregående sida

Till nästa sida
Back Home Up Next
      
WebSajt NU - WebbSupport På Svenska
Copyright © 1999 - 2002 Websajt NU. All rights reserved.
Uppdaterad: den 20 juli 2002 
E-Post: info@websajt.nu